Wagnström Keramik - Om oss

Keramiker Annelie
Keramiker Annelie

Handgjord keramik 

Wagnström Keramik är en charmig butik och verkstad på Småländska Höglandet, vackert belägen på gården Förberga mitt emellan Tranås och Gränna med den omgivande naturen.

Annelie Wagnström har arbetat som tidningsreporter i nästan 30 år och redan på 90-talet började hon kombinera det med keramiken.  Från och med 2020 driver hon på heltid sin keramikverksamhet. 


I den stora verkstaden flödar kreativiteten och idéerna hoppar och tumlar runt. Alla infall blir inte verklighet, vissa hamnar i lerhinken och glöms bort. 

Andra visioner blommar ut och blir riktiga favoriter hos kunderna - bruksföremål som kan användas dag efter dag, år efter år, både vardag och fest.

I vår butik hittar du handgjord keramik i stengods, som är drejat, kavlat och skulpterat. Vi erbjuder en småskalig produktion med möjlighet till både små och stora beställningar. Du kan hitta presenter till bröllop, examen, företag och mycket mer.

Annelie Wagnström har gått en tvåårig keramikutbildning. Nu varvar hon det dagliga arbetet i verkstaden med ständiga uppdateringar och har deltagit i flera sommarkurser på Capellagården, Folkuniversitetet och andra workshops där lera, tekniker och experimenterande står i fokus. 

Så vi fortsätter att arbeta i vår verkstad, och det som skapas med våra händer och lera blir vackra alster som finns tillgängliga i vår butik och webbshop. Varje föremål är unikt, eftersom allting är handgjort med känsla.

Du kan hitta olika serier att samla på och blanda med varandra - krukor, muggar, serviser, tallrikar, vaser, kannor, favoritkoppar med eller utan öra, stora eller små.

 Vi erbjuder glasyrer som färgar livet med glädje eller ger en sobert lugn känsla, inspirerad av den nordiska svalheten. En särskild glasyr är askglasyren, som skapas genom att blanda askan från en nyligen bränd björk-, tall-, ek- eller annat trädslag till en glasyr som färgar föremålen.

Och det bästa av allt är att ingen kopp, skål, ljuslykta, tallrik eller form blir exakt likadan. Det är också fascinerande att den stengodslera vi använder är så gammal att det är möjligt att dinosaurierna har gått omkring i den kopp ur vilken du dricker ditt morgonkaffe.

Varmt välkommen till Wagnström Keramik, till butiken på vår gård eller genom att besöka vår webbutik. 


Annelie Wagnström
Annelie Wagnström